top of page
  • Forfatters billedeFlagermus Er Fisk

Omgås du med de forkerte venskaber


Hvad ville et sundt venskab se ud for dig? Skal det være fuldendt eller skal der være plads til massive forskellige perspektiver på verden.

Venskaber kommer tit ud på et - Tillid og komfort omkring hinanden.

Hvis du ikke fuldt ud kan føle dig komfortable er det så rigtigt et godt venskab, eller har i bare forskellige holdninger.

Hvis du føler det nødvendigt at udgive dig for en anden person eller gemme en del af dig selv væk foran dine venner, er der så en god nok kommunikation imellem jer.

Og den største indikator i et sundt venskab er at tilliden skal være på plads, føler du ikke at du kan åbne dig op i et venskab, er der nok noget galt.

Men hvornår er et venskab blot et bekendtskab.

Et venskab der er ved at uddø.

Eller et venskab der var sundt til dig før i tiden, men ikke længere er det.

Det er vigtigt at acceptere at ikke alle er meningen at skulle blive i dit liv, nogen er bedre som step sten til at nå hvor du er bedst som person.

Hvis du selv vokser som person, kan du ikke forvente at dine omgivelser altid vokser med dig, og dette resultere enten i at du opgiver at vokse og fastholder dig selv og skaber et usundt venskab imellem dig selv og dine ikke voksende venner, eller du flytter dig og måske mister dem ved at du vokser psykisk over deres state of mind, eller du inspirere dem og i vokser sammen. Det sidste indikere selvfølgelig et sundt venskab.

Et venskab der er skrumpet til bekendtskab eller aldrig rigtig var et realt venskab, kan være personer du tilbringer tid med men du ikke er enige i deres opførsel med. Eksempelvis du er meget naturtro og er sammen med en gruppe der smidder cigerat skodder og smidder affald ud af bilvinduerne uden at tænke en ekstra gang over deres handlinger. Hvor deres handlinger begynder at gå dig mere og mere på, er et stort tegn på at du skal flytte dig væk fra disse mennesker, for de har ikke de samme værdier som dig selv og i deler ikke samme livssyn.

Personer du kun drikker sammen med eller på anden måde undgår realiteten af hvor du står i livet, er heller ikke optimale venskaber, men din egen måde at flygte fra dig selv på, for det handler ikke altid bare om at have det sjovt, det handler om at glemme og udfylde den tomhed du føler. Hvis dette var rigtige venner, behøvede du ikke druk for det, så kunne i snakke, tage i biografen, ud at spise eller gøre en anden ting sammen og få løst problemerne på en fornuftig måde. Og hvor det at drikke sammen er sidste prioritet i venskabet og kun gøres for hyggens skyld og ikke samværets.

En anden stor rolle er om du føler dine personlige grænser og behov bliver respekteret, bliver aftaler overholdt, føler du dig udenfor eller set ned på grundet dine valg eller psykiske problemer. 

Hvad et sundt venskab ville byde ind med er en varm følelse i kroppen, en følelse af forløsning og glæde blandet med tillid og en vis form for længsel til at lære den her person bedre at kende.

Det er evnen til at kunne være sammen, uden nødvendigvis at lave noget sammen, men også evnen til at kunne lave og opleve ting sammen med hinanden og stadig acceptere hinandens forskelligheder og lærer dem bedre at kende via dem. 

Det er sunde venskaber du kan støtte dig op ad og guide dig videre i livet, hvor du til lige med også gør det samme for dem. 

De sunde venskaber starter tit med en venskabelig attraktion imellem hinanden før i overhoveder har lært hinanden at kende, ligesom om at jeres energier bare mødes og vil samles, og disse fornemmelser er noget du/alle skal blive bedre til at handle på, for de bedste venskaber kommer ud fra disse fornemmelser, om det så er en du tilfældigt møder på gaden som du ikke kan lade dit hoved komme væk fra igen, dette er tit fordi der er en forbindelse imellem jer, og det ville kunne føre til et fantastisk venskab, hvis der bliver handlet på det.

Du vokser med sunde venskaber hvor usunde venskaber holder dig fastlåst.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page