top of page
  • Forfatters billedeFlagermus Er Fisk

Behov for at trække sig


Nogen personer har trang og brug for at trække sig en gang imellem i en periode for bare at fokusere på dem selv og finde fodfæste igen i verdenen og omkring dem selv.

At trække sig er vigtigt for nogen for at finde ro og balance i livet, i sær sensitive personer har brug for dette og det kan være rigtig vigtigt for ikke at blive overophedet og eksplodere i en blanding af stress, angst, deprimerende følelser og selv tvivl. Hvor lang tid der er behov for at trække sig kan være meget forskelligt alt efter situation og stedet du er i livet, så det kan variere meget fra imellem 5 minutter til flere måneder.

Det er ikke bare noget der skal ignoreres da det kun vil have en negativ effekt på det ellers positive udkom af det at trække sig lidt væk fra alt det travle i hverdagen og omgivelserne.

Der behøver ikke at have været en negativ oplevelse eller periode før at behovet for at trække sig dukker op, det er simpelthen bare brug for opladning af sine energier så man er klar til at erobre verden igen. Og det er sq også bare helt i orden. Det kan være rigtig sundt at trække sig når behovet opstår og være med sig selv, det er virkelig vigtigt at mærke efter hvor du står, hvad du kan holde til og hvad der skal til før at du kommer til hvor du gerne vil være, hvilket du ikke kan, hvis du føler dig kvalt af andres energier og dine egne tanker. Det er først usundt at trække sig når det går ud over ens sanser og energi leveler, som eksempel hvis jeg ikke trækker mig fra tid til anden bliver jeg stresset og for rod i hovedet, men hvis jeg trækker mig i for lang tid af gangen (uger til måneder) så går det ud over min energi og mit overskud og pludselig bliver der ikke handlet, gået en tur eller vasket op, hvilket er usundt for ens velvære, da det så vil have ført til isolation i stedet for opladning.

At have brug for at være alene er ikke noget at skamme sig over, det er din måde at samle dine energier og finde fodfæste. Alle kan have brug for at trække sig, og selvom det kan være svært at forstå hvorfor for mange, skal du ikke nedprioritere din alene tid.

Grunde til at have brug for at trække sig forklaret til folk der enten ikke vil føle sig alene i behovet for det eller for folk der gerne vil forstå hvorfor nogen har dette behov.

  • Andres energier påvirker nemt en og derfor bliver man hurtigt psykisk fyldt op.

  • Ens egne energier bliver drænet i sociale sammenhæng og der er brug for "opladning"

  • Når verden er for tumult er det vigtigt for nogen at være alene og få ro på tankemylderet.

  • Man kan helt føle sig drænet for energi og tanker uden af og til hvis der ikke er ro på.

  • Stress og overtænkning tager overhånd for folk der har brug for, men ikke tager sin alene tid.

Hvad godt gør det for folk der bruger alene tid på sig selv.

  • Du mærker dig selv bedre an

  • Dine tanker blive klargjort.

  • Du kan bedre føle dine grænser.

  • Du lære at blive mere tilstede i nuet og bedre at kunne være der for dine omgivelser.

  • Du lære dig selv bedre at kende og kan arbejde med dig selv.

  • Det skaber en bedre balance i hverdagen og i relationerne.

  • Det forhindre ens hovede i at koge over af ren tanke kaos og energidræning.

Alt i alt alene tid er et kæmpe win win!

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page