top of page
  • Forfatters billedeFlagermus Er Fisk

Misbrug og egoet




Ens misbrug er ego drevet

Okay, nu bliver vi helt spirituelle her engang, med sind, sjæl og ego.

Dit jeg og din indre forståelse, set på en anden måde.

Når du er i et misbrug lader du dit ego tage over, i mange tilfælde tager egoet så meget over at du bliver afhængig af denne falske opløftning i dit stemningsleje.

Tit er ens reale afhængighed ikke på stoffet du indtager selv, men på følelsen dit ego for ud af det, du ved du psykisk falder ned på det, du ved det skader din krop, dine tanker og din omgangskreds, men dit ego vil have mere af dette stof for det føles rart i øjeblikket og derfor skyder dit ego alle de negative ting ved at indtage dette stof væk, for det vil have mere.

Med det sagt betyder det ikke at du er egocentreret og ikke bekymre dig om dine omgivelser, dit ego har bare tager overhånd og kontrollere dit indtag så længe du lader dig styre af det.

For når du først har været der hvor du er afhængig af noget og stopper vil der ske en masse kemiske reaktioner i hjernen på dig, som tit ender i følelser som ensomhed og du føler dig uforstået og alene med dine tanker og gerninger i at få det bedre. Og det ved dit ego og vil derfor gøre alt for at opretholde dit high så du ikke skal deale med virkeligheden som den er og vokse som person.

For når alt kommer til alt så køre du som misbruger i det samme spor om og om igen og vil ikke vokse som person i de perioder du "bruger", for alt dit fokus er på det næste fix eller den næste drink og opretholde den følelse det nu giver dig.

For nogen hjælper det meget at forstå hvor deres misbrug stammer fra inde i dem selv og ikke altid nødvendigvis hvor det stammer fra i forhold til deres fortid, men hvad der inde i dem det er der gør at de misbruger en substans. Så mærk efter hvad der er dit ego der taler og hvad der er din fornuft og ønsker. For selvfølgelig vil der komme dage hvor du tænker det kunne være hyggeligt med en eksempelvis drink med vennerne, men du ved også godt selv at en drink føre til mere og dit ego vil gerne have mere end et par drink med vennerne den vil gerne hoppe i med begge ben i brønden igen og fortsætte misbruget derefter, derfor er det så vigtigt at lytte til fornuften og ikke egoet.

Eksempelvis i 12 trins programmer (af hvad jeg har læst mig til) lære du også at se det fra et andet perspektiv og se dit egos trang til afhængigheden og ikke kun din afhængighed i første omgang. For dit ego vil styre dig hvis du lader det men dit sind vil videre, udvikles og opleve og derfor slåsser så mange misbrugere også med at komme ud af deres misbrug og har det så svært med ikke at falde i fra tid til anden i deres afvænnings perioder eller i årende derefter.

Hvad mere skummelt er, er at det også tit er ego'et der for folk til at overdose, for dit ego vil ikke føle sig svagt og vil ikke gå ned på ting det er vant til at kunne, og derfor tager nogen ligeså store doser som før afvænningen der resultere i en overdosering af stoffet der i værste tilfælde ender i livslange psykoser eller død. Og netop derfor er det så vigtigt at kunne føle hvad der er dit ego og hvad der er din sjæl eller gut fornemmelse som andre ville kalde det, hvor fornuften ligger og hvad det ulogiske men enormt fristende fortæller dig du gerne vil.

Afhængighed er både utrolig simpelt at forstå sig på og en af livets mange gåder at nå i bund i.

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page