top of page
  • Forfatters billedeFlagermus Er Fisk

Når overskuddet mangler.



Der er så mange ting du gerne vil, men det er som om der er en dårlig tåge omkring alle tingene, når en ting virker overskuelig kommer den næste ting du gerne vil og gør det uoverskueligt, som dit hoved fyldtes med alle de ting du gerne vil, samt de ting du burde så BAM du føler dig tom og umotiveret til noget af det, jamen så dur computeren lidt, eller sofaen eller endnu mere produktivt måske en lur.

Dette kan skyldtes at ens hoved er blevet alt for fyldt, med bekymringer, enten omkring privat livet, ens gøremål eller en begivenhed man er stresset over, og det kan være rigtig svært at komme ud af sin umotiverethed, først skal man finde ud af hvad der dur for en og så skal man fandeme om så også tage sig sammen til at gøre det.

Nogle ideer til hvad man kan gøre for at få noget klarsyn på sin hverdag og sig selv igen er eventuelt.

Luft ud i dit hjem - Det hjælper både på de individuelle rum og luften bliver lettere at være i.


Ryd op eller gør lidt rent - Ens omgivelser har stor indflydelse på ens psyke, så hvis dit hjem trænger til en kærlig hånd, så kan dette også hjælpe på at få ro på hovedet (Bonus point, hvis det er en af tingene der fylder i hovedet alligevel)

Gå en tur - Få noget frisk luft, hvis du er sindssyg stresset så er det især vigtigt at få noget luft, komme lidt væk fra sine pligter og få tankerne på det rene.

Træn - Dette kan hjælpe på humøret og kroppen på så mange måder at remsen er uendelig, og selv den fact kan vel virke uoverskueligt, men seriøst få gang i din krop, det vækker ens sanser igen også selvom det ikke altid føltes sådan til at starte med. Yoga er fint, high intensity er også helt cool, alt så længe kroppen for noget ilt og blod omførsel i gang og pulsen kommer lidt op.

Lav noget sundt mad - Her med ekstra tryk på sundt for det skal ikke være usund komfort spisning, da dette gør ens hoved mere tungt og kun forværre situationen. Skær noget frugt og lav en frugt skål hvis du har brug for noget nemt, godt, sødt og nærende på samme tid, der minder om komfort spisning bare med god samvittighed.

Skriv ned - Skriv dine tanker ned omkring hvad du skal nå, og få lavet en plan over hvordan du bedst når dem, eventuelt find noget der kan motivere dig i den rigtige retning, såsom når jeg har gjort hele huset rent, kan jeg planlægge en hyggelig aften sammen med en eller flere jeg holder af. Eller du kan skrive ned hvordan du har det, og se om du kommer nærmere hvad du gerne vil, hvis du kommer ind på noget der rigtig pirre så er det især vigtigt, for der har du fat i noget, også om det så måtte være at du er så irriteret over at du skriver i første omgang.

Snak med nogen - Hvis du har nogen du kan snakke med, kan en samtale måske aflede dig lidt og sætte tankerne på andre ting end tomhed og måske kan personen du snakker med give dig et par gode råd til din situation så du kan fuldføre din dag på bedste måde.

Musik - Musik for stemning kan være noget så brugbar, den rigtige musik er vigtig, noget musik kan gøre stemningen tung og tage energien helt fra en fordi den rammer noget i ens opfattelse (nogen gange helt uden man opdager det er grunden), så eventuelt sæt en anden genre musik på, og tilpas musikken hvad du gerne vil opnå, uanset om det er at skråle dine problemer ud, træne, lave mad, eller studere.

Gør det hyggeligt - Gør det hyggeligt at være i dit eget hjem eller rart at være i din egen krop, velvære at alt at sige omkring hvor meget motivation og overskud man har, så eventuelt tag et bad og gør dig selv i stand til du syntes du kan lide hvad du føler med dig selv, tænd nogle stearinlys, put noget hyggeligt musik på og se om din motivation til at få gjort noget ved de ting du har i hovedet ikke er lidt større nu, eller muligt at finde en god løsning på i vært fald.

Sæt dig udenfor lidt - Igen få noget frisk luft, hvis det pisser ned så sæt dig i vindueskarmen med en kop varmt drikkelse, og bare få ro på lidt tid.

Drik - tag dig noget at drikke, især vand kan være vigtigt, men ellers noget juice eller te, men sørg for at have væske nok i kroppen.

Og så til ting du nok helst lige skal undgå, men som rigtig mange syntes er utrolig tiltalende i sådan en umotiverende situation som denne. så to do "not" listen

Sæt en serie på - Jeg skal nå alt det her og føler mig som om der er en sky der har glemt at flyve videre væk fra mit hoved, men mon ikke jeg kan nøjes med at se et afsnit af den her spændende serie. Guess again Sherlock.

Tjek din computer - Din facebook er meget interessant især hver femte minut for at se om der mon er sket noget nyt, måske man lige skulle brænde noget tid af på et endegyldigt spil som candy crush, eller du kunne kigge på ting du gerne vil have men aldrig for købt.

Tag en lur - Dette er bare manges foretrukne forsvindings nummer fra sine problemer, men det kan både være en rigtig god ide og en enorm dårlig ide, at tage en lur fra sine problemer løser dem ikke, men at hvile for at få plads i hovedet igen er win win. Mærk forskellen.

Spis noget mere - Du ved ikke hvad du skal gøre, så du kigger i køleskabet og skabende efter noget at tygge på, måske mangler du næring men måske mangler du virkelig bare at lade være. Hvis du er i tvivl om du er sulten, så er du ikke rigtig sulten, men mangler nok nærmere energi, (eller for nogen bare noget at give sig til) så gå efter de sunde ting, de skader ikke dit helbred eller overskud medmindre du overspiser dig og for sin mad skævert på, men selv dette er bedre en det pizzakatalog der ser fristende ud, eller chips posen.

Alkohol og smøger - brug det på den rigtige måde så kom i gang. Men ellers så bliver din stress ikke bedre af den 5 smøg på et en halv time. Er du ryger så brug det fornuftigt til at få stresset ned og få overblik, men hvis den tredje smøg ikke hjælper er det ikke en løsning. Hvis du vælger at bruge alkoholen så for fanden brug den til at komme i et humør så du kan få lavet noget, lad vær med at drikke dine problemer væk og sørge for at have det dårligt til heller ikke at få lavet noget dagen efter.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page